EPLAN Cloud Support

FAQs Rittal ePOCKET

Antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Rittal ePOCKET

Met de digitale schemahouder Rittal ePOCKET is uw machine- en installatiedocumentatie altijd up-to-date. En direct op elk apparaat beschikbaar, altijd en overal. Zo verlopen processen in de hele waardeketen veel sneller en bespaart u kostbare tijd en geld.

Iedereen die in EPLAN Cloud is geregistreerd en die beschikt over een gekwalificeerde Rittal-schakelkast met een Rittal QR-code voor activering, kan Rittal ePOCKET gebruiken.

Op dit moment zijn Rittal-schakelkasten uit de series VX 25, VX SE, AX en KX gekwalificeerd. Deze zijn af fabriek voorzien van een unieke Rittal QR-code waarmee ze geactiveerd kunnen worden.

Rittal ePOCKET is vanaf de releasedatum direct op het startscherm van de EPLAN Cloud-omgeving zichtbaar voor iedere geregistreerde gebruiker en kan daar worden gestart.

Voor het valideren en maken van machinedocumentatie is een gekwalificeerde Rittal-schakelkast met een Rittal QR-code vereist.

Meld u aan bij de EPLAN Cloud-omgeving en open de service Rittal ePOCKET. Scan vervolgens in Rittal ePOCKET de QR-code op het typeplaatje van de gekwalificeerde Rittal-schakelkast. Na validatie van de QR-code wordt een machine- of installatiedocumentatie voor u gevalideerd. Maak in de volgende dialoogvensters het project met alle gegevens, documenten en informatie.

Rittal ePOCKET is een browsertoepassing die in de huidige versie van de internetbrowser kan worden geopend. Rittal ePOCKET is momenteel geoptimaliseerd voor Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Safari.

Rittal ePOCKET kan alleen worden gebruikt met gekwalificeerde Rittal-schakelkasten. Na activering van een machine- of installatiedocumentatie met behulp van de QR-code op het Rittal-typeplaatje kunt u de machine- of installatiedocumentatie van Rittal ePOCKET gedurende een periode van 6 maanden gratis testen. Daarna is een jaarlijkse vergoeding verschuldigd voor elke machine- of installatiedocumentatie.

Als u de betreffende machine- of installatiedocumentatie van Rittal ePOCKET na de proefperiode wilt blijven gebruiken, vragen wij u vóór afloop van de proefperiode om betalingsgegevens en informatie over de procedure en afhandeling van betalingen aan ons door te geven. Na invoer van deze gegevens blijft de machine- of installatiedocumentatie van Rittal ePOCKET geactiveerd.

Als u wilt stoppen met het gebruik van Rittal ePOCKET, hoeft u niets te doen. De proefperiode van de betreffende machine- of installatiedocumentatie verloopt automatisch. Na afloop van de proefperiode kunt u de machine- of installatiedocumentatie nog een maand lang downloaden.

Ja, in Rittal ePOCKET is het mogelijk om meerdere Rittal QR-codes van verschillende schakelkasten toe te voegen. Open hiervoor de betreffende machine- of installatiedocumentatie en klik op de knop "Add-QR-Code". Vervolgens kunt u nog een Rittal QR-code toevoegen.

Nee, dat is helaas op dit moment niet mogelijk. Er is hiervoor altijd een originele Rittal QR-code nodig.

Zie de volgende link in de EPLAN Help voor een uitgebreide uitleg van rollen en toegangsrechten.

Nee, na aanmelding bij Rittal ePOCKET heeft u altijd toegang tot alle machine- en installatiedocumentatie van uw organisatie, ook zonder dat u een Rittal QR-code scant. Hiervoor hebt u alleen toegangsrechten tot de betreffende machine- en installatiedocumentatie nodig.

Als u beschikt over de vereiste toegangsmachtigingen, kunt u in de betreffende machine- of installatiedocumentatie de verwijderde QR-code door een nieuwe QR-code vervangen.

Met behulp van een schakelkast van de complete installatie wordt machine- of installatiedocumentatie gemaakt. Daarna is het mogelijk om nog meer QR-codes te registreren in de machine- of installatiedocumentatie.

Vanuit elke afzonderlijke QR-code kunt u dan rechtstreeks naar de machine- of installatiedocumentatie gaan.

Na afloop van de proefperiode betaalt u 39 euro per jaar voor een project in Rittal ePOCKET.

EPLAN Cloud is een webplatform voor EPLAN- en Rittal Cloud-producten. U hoeft niets te installeren. Wel moet u geregistreerd zijn in EPLAN Cloud om toegang te krijgen tot producten en services in EPLAN Cloud. Registratie is gratis.

1 GB opslagruimte per project/schemahouder.

Nee, maar 1 GB is meer dan voldoende voor een schemaproject.

Momenteel is een permanente internetverbinding vereist om toegang te krijgen tot alle functies van Rittal ePOCKET.

De proefperiode van elke machine- of installatiedocumentatie vervalt automatisch.

YJa, er zijn 4 niveaus: Administrator, Designer, User en Guest.

Nee, er geldt geen limiet.

Omdat redlining altijd is inbegrepen bij EPLAN eVIEW, is het ook altijd inbegrepen bij Rittal ePOCKET.

Ja, deze functie is beschikbaar vanaf april 2022.

Nee, dat is alleen mogelijk als u een gebruikersaccount hebt en bent aangemeld. Bovendien zijn er in Gebruikersbeheer 4 machtigingsniveaus beschikbaar waarmee de toegang kan worden geregeld.

Ja, het is mogelijk om documenten in alle gangbare indelingen op te slaan. Een lijst met momenteel geactiveerde documenttypen staat in de EPLAN Help.

Onderhoudswerkzaamheden worden indien mogelijk buiten werktijd uitgevoerd. U wordt hierover vooraf geïnformeerd.

De operationele status van EPLAN Cloud kunt u op elk moment online bekijken in het Trust Center.

Momenteel kunnen projecten niet "verhuizen". Dat is op dit moment alleen via een omweg mogelijk: door downloaden en uploaden naar een nieuwe organisatie.

Na overdracht van de installatie moeten de gegevens worden omgezet naar de organisatie van de eindklant, die dan ook de abonnementskosten voor zijn rekening neemt. Er geldt voor elke organisatie een proefperiode van 6 maanden.

Het is mogelijk om bij activering van Rittal ePOCKET op te geven dat er pas kosten in rekening worden gebracht aan de eindklant.

Ja, Rittal ePOCKET kan ook voor ingebruikname worden ingezet om het schema op te zoeken. Natuurlijk kunnen de ingebruiknamedocumenten ook in Rittal ePOCKET worden opgeslagen.

U moet altijd zijn aangemeld bij Rittal ePOCKET (toegangsrechten). Wanneer u bent aangemeld, kunt u in de projectnavigator doorklikken naar het gewenste project.

U kunt ook de QR-code scannen. U gaat dan direct naar het bijbehorende project.

Wanneer u bij Rittal ePOCKET bent aangemeld, kunt u via de projectnavigator naar de afzonderlijke projecten gaan.

Nee, alleen geregistreerde en geautoriseerde gebruikers hebben toegang.

Ja, in Gebruikersbeheer kan ook toegang worden verleend aan gebruikers van andere bedrijven.

Nee, alleen Rittal QR-codes van schakelkasten uit de series AX, KX, VX 25 en VX SE werken.

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wordt strikt nageleefd. Er worden geen persoonlijke analyses uitgevoerd.